Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen

Welkom op de website van Iris Fyto.
Hier vindt u informatie over de praktijk van Jaap Slegt en M.C. Schreurs te Edam.

Iris Fyto is:

Jaap (J.B.) Slegt
Fytotherapie
Oogdiagnostiek
Voeding
Bio-resonantie therapie
Auriculotherapie
M.C. Schreurs
Bio-dynamische therapie
Ontspannings massage
Individuele begeleiding

___________________

Iris Fyto

j.c. Brouwersgracht 28
1135 WK Edam
tel. 0299 372 684
» Route

Informatie:

Oogdiagnostieknatuurgeneeskunde

Oogdiagnostiek, ook wel iriscopie genoemd, is voor een heleboel mensen een onbekend iets. Vaak, als men er al iets van heeft gehoord, denkt men dat de iriscopist ziekten in het oog kan zien. Dit is echter een misverstand en oogdiagnostiek kan beter niet op die manier toegepast worden. Wat kunnen we dan wel waarnemen in de iris? De iris geeft ons informatie over o.a. de aanleg voor bepaalde klachtenpatronen, zwakten in organen of orgaanstelsels die mede verantwoordelijk kunnen zijn voor de klacht(en), eventuele belasting van toxinen(afvalstoffen) en de iris geeft informatie over de psychische kant van een persoon.  Waar liggen de sterke en waar de zwakke punten in de stofwisseling, die kunnen leiden tot klachten en het ontstaan van b.v. chronische ziekten.
Op iedere schadelijke invloed of prikkel, of die nu van binnen of buiten komt, volgt een individueel bepaalde respons die zich uit als reactie (ziekte). Ieder individu reageert op een bepaalde prikkel op zijn eigen wijze, die bepaalt wordt door erfelijke aanleg, omgeving en aangeboren of verworven beschadigingen. Dat betekent dat ieder individu reageert met gebruikmaking van zijn eigen specifieke mogelijkheden.
In de praktijk wordt de oogdiagnostiek gebruikt om tot een brede diagnose te komen. Tevens is deze informatie geschikt om uiteindelijk een specifiek persoonsgerichte therapie op te stellen.
Oogdiagnostiek is niet alleen nuttig op het moment dat er klachten zijn, maar kan ook gebruikt worden om preventief met jezelf aan de slag te kunnen.
Als je immers in een vroeg stadium (liefst kindertijd) weet welke zwakten in de stofwisseling aanwezig zijn, kun je hier met b.v. voeding, maar ook met fytotherapie balans brengen en houden in de gezondheid van lichaam en geest.Meer informatie:

Hoe verloopt een consult